505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Pieczony łosoś w marynacie imbirowej z kalafiorem

Pieczony łosoś w marynacie imbirowej z kalafiorem

Obiad

Pieczony łosoś w marynacie imbirowej z kalafiorem

Element jaglanego oczyszczania

Wartość odżywcza:

Kalorie: 418 kcal
Węglowodany: 32
Białko: 37
Tłuszcz: 20
Błonnik: 12

Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
Składniki:

240 g łosoś płat ze skóra
80 g cebula
15 g syrop daktylowy
1/2 Szt. czosnek
1 łyżeczka imbir
3 łyżki  ocet balsamiczny
2 łyżki  świeżo wyciskany sok z cytryny
1000 g kalafior (2 małe główki)
10 g olej kokosowy
szczypta kurkumy
szczypta mielonego kminu
szczypta cynamonu
szczypta pieprzy cayenne

Przygotowanie:

oddzielić skórę od łososia
dokładnie wymieszać syrop daktylowy, sok z cytryny, ocet balsamiczny, starty imbir i rozgnieciony czosnek
gotować przez 1 minuty i wystudzić
oddzielić połowę marynaty,  łososia marynować przez ok. 30 minut, owinąć papierem do pieczenia, a następnie folia aluminiowa i piec w piekarniku 20 minut, w temp. 180st. C
pozostała część marynaty gotować, aż zgęstnieje i polać upieczonego łososia tuż przed podaniem
kalafior ugotować na parze lub w garnku z osolona woda, a następnie dobrze osusz kalafior papierowym ręcznikiem z resztek wilgoci
obtocz kalafior w oleju kokosowym wraz z przyprawami i wstaw do piekarnika na 10 minut
w miseczce wymieszaj olej kokosowy z przyprawami, a następnie nasmaruj tym ugotowany kalafior  i wstaw do piekarnika

Porady

1. Szczególnie w czasie detoksu, nie powinno się używać foli aluminiowej, stad najpierw owijamy papierem, a dopiero folia, w ten sposób toksyny nie przedostaną się do ryby.

Tagi:

czosnek, imbir, kalafior, łosoś

Udostępnij:

Podobne przepisy

Tagiatelle z cukinii w sosie jogurtowo-czosnkowym

19 maja 2016Magdalena Piotrowska

Pita nadziewana jabłkiem w sosie jogurtowo-curry

14 kwietnia 2016gogler

Wegetariańskie curry z batatami i jaglanką

27 kwietnia 2016gogler

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
Kasza gryczana z warzywami i prażonym słonecznikiem
Kasza gryczana z warzywami i prażonym słonecznikiem
Quinoa i jarmuż w asyście czosnku
Quinoa i jarmuż w asyście czosnku

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Necessary Always Enabled

Non-necessary