505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Hiszpański gulasz warzywny

Hiszpański gulasz warzywny

Obiad, Sos

Hiszpański gulasz warzywny

Wygląda raczej mało apetycznie, a przynajmniej bardzo zwykle, a jest naprawdę wyborny. Może być podawane jako całe danie z makaronem lub innym węglowodanem lub np. jako sos do mięsa.

Wartość odżywcza:

(1 porcja)
Kaloryczność: 128 kcal
Węglowodany: 21 g
Białko: 5 g
Tłuszcz: 4 g
Błonnik: 4 g

Ilość porcji:
3
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
  • 150 g papryka czerwona
  • 150 g papryka zielona
  • 10 g olej kokosowy
  • 550 g cukinia (1,5 średniej)
  • 100 g cebula (1 średnia)
  • 350 g passata pomidorowa
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta czarnego pieprzu

 

Przygotowanie:
  • paprykę, cebulę pokrój w kostkę
  • cukinię pokrój w w talarki, a następnie w kostkę
  • do naczynia dodaj olej kokosowy, warzywa i dusić 15 minut
  • dodać pomidory, sól i pieprz, dusić 20 minut
  • podawać na ciepło z wybranymi dodatkami: kasza jaglana, makaron lub mięso

Tagi:

cukinia, papryka, passata pomidorowa

Udostępnij:

Podobne przepisy

Sos orzechowy z chili

2 lipca 2016Magdalena Piotrowska

Zupa krem z batatów i pomarańczy

19 maja 2016Magdalena Piotrowska

Sos tatarski

2 lipca 2016Magdalena Piotrowska

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
Sałatka z burakami i śledziem
Sałatka z burakami i śledziem
Makaron shirataki z cukinią i serem gorgonzola
Makaron shirataki z cukinią i serem gorgonzola

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Necessary Always Enabled

Non-necessary