Gołąbki z kaszy gryczanej

Gołąbki z kaszy gryczanej
Niby zwykłe gołąbki, ale są mega zdrowe i naprawdę przepyszne.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność: 410 kcal
Węglowodany: 69 g
Białko: 18 g
Tłuszcz: 8 g
Błonnik: 5 g
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
45 minut
Składniki:
300 g kapusta włoska
140 g sucha kasza gryczana
500 g pieczarki
100 g cebula
10 g olej kokosowy
Przygotowanie:
- kaszę ugotuj wg opisu na opakowaniu
- kapustę umyj wytnij głąb, tak aby nie uszkodzić liści
- włóż w całości do garnka z wodą i gotuj około 3-5 minut zdejmując kolejne liście, jeden po drugim, tylko te które uda się odczepić bez szarpania
- na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż posiekaną cebulę aż będzie miękka, dodaj pieczarki, smaż tak długo, aż woda z pieczarek całkowicie wyparuje
- dodaj kaszę gryczaną i całość smaż jeszcze 5 minut
- w liście od kapusty zawiń gołąbki i podsmaż chwilę na patelni lub w piekarniku