505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Gołąbki z kaszy gryczanej

Gołąbki z kaszy gryczanej

Obiad

Gołąbki z kaszy gryczanej

Niby zwykłe gołąbki, ale są mega zdrowe i naprawdę przepyszne.

Wartość odżywcza:

 

Kaloryczność: 410 kcal

Węglowodany: 69 g

Białko: 18 g

Tłuszcz: 8 g

Błonnik: 5 g

Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
45 minut
Składniki:

300 g kapusta włoska

140 g sucha kasza gryczana

500 g pieczarki

100 g cebula

10 g olej kokosowy

Przygotowanie:
  • kaszę ugotuj wg opisu na opakowaniu
  • kapustę umyj wytnij głąb, tak aby nie uszkodzić liści
  • włóż w całości do garnka z wodą i gotuj około 3-5 minut zdejmując kolejne liście, jeden po drugim, tylko te które uda się odczepić bez szarpania
  • na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż posiekaną cebulę aż będzie miękka, dodaj pieczarki, smaż tak długo, aż woda z pieczarek całkowicie wyparuje
  • dodaj kaszę gryczaną i całość smaż jeszcze 5 minut
  • w liście od kapusty zawiń gołąbki i podsmaż chwilę na patelni lub w piekarniku

Tagi:

gołąbki, kasza gryczana, pieczarki

Udostępnij:

Podobne przepisy

Kasza gryczana z warzywami i prażonym słonecznikiem

15 maja 2016Magdalena Piotrowska

Zupa z dyni, łososia ze śliwkami

19 maja 2016Magdalena Piotrowska

Quinoa z pesto bazyliowym i szparagami

17 maja 2016Magdalena Piotrowska

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
Zupa krem z batatów i pomarańczy
Zupa krem z batatów i pomarańczy

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Necessary Always Enabled

Non-necessary