505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Kasza gryczana z warzywami i prażonym słonecznikiem

Kasza gryczana z warzywami i prażonym słonecznikiem

Obiad

Kasza gryczana z warzywami i prażonym słonecznikiem

Element jaglanego oczyszczania

Wartość odżywcza:

Kalorie: 417 kcal
Węglowodany:  67
Białko: 14
Tłuszcz: 12
Błonnik: 8

Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
Składniki:

140 g kasza gryczana
20 g słonecznik uprażony na suchej patelni
100 g marchew
150 g cebula
10 g oliwa z oliwek
400 g cukinia
sól morska gruboziarnista
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

kaszę gryczaną gotujemy w wodzie w proporcji 1:2 (kasza:woda), dodajemy kilka kropli oleju koksowego lub oliwy i szczypta soli
na patelnię wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy cebulę i chwilę podsmażamy aż cebula zmięknie (uwaga, żeby nie przypalić cebuli, bo całość będzie gorzka)
dodajemy startą na grubej tarce marchew i podsmażamy do miękkości, gdyby było za mało tłuszczu możemy co jakiś czas dolać łyżeczkę wody
całość mieszamy z kaszą gryczaną
cukinię pieczemy na grillu elektrycznym lub na patelni, lekko muśniętej oliwą
cukinie układamy w asyście kaszy gryczanej

Porady

1. Cukinia może być gorzka, aby tego uniknąć, przed grillowaniem, odcinamy „dupkę” cukinii, posypujemy solą morską i czekamy około 20 minut. Następnie dokładnie, każdy krażek wycieramy ręcznikiem papierowym

Tagi:

cebula, cukinia, kasza gryczana, marchew, słonecznik

Udostępnij:

Podobne przepisy

Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem

13 listopada 2016Magdalena Piotrowska

Makaron tagliatelle z cukinii z serem typu gorgonzola i chipsami z szynki parmeńskiej

14 sierpnia 2016Magdalena Piotrowska

Tagiatelle z cukinii w sosie jogurtowo-czosnkowym

19 maja 2016Magdalena Piotrowska

1 komentarz. Dodaj nowy

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
Soczewica-kokos-curry
Soczewica-kokos-curry
Pieczony łosoś w marynacie imbirowej z kalafiorem
Pieczony łosoś w marynacie imbirowej z kalafiorem

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Necessary Always Enabled

Non-necessary