505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Warsztaty

Home Archiwum warsztatow Warsztaty kulinarne z firmą Miele

Warsztaty kulinarne z firmą Miele

Miejsce:
Nowy Świat 2.0 w Warszawie
Data:
15-06-2016
Godzina:
Prowadząca:
Magdalena Piotrowska i Adam Michalski
Cena:

15.06.2016 miałam kolejną niebywałą okazję poprowadzić warsztaty, tym razem wraz z profesjonalnym kucharzem z firmy Miele – Adamem Michalskim, duet idealny 🙂  Wspólnie poprowadziliśmy warsztaty kulinarne dla gości salonu Aksonometria. To stylowe miejsce, zlokalizowane w nowoczesnym biurowcu Nowy Świat 2.0 w Warszawie, oferuje ekskluzywne meble dwóch renomowanych producentów Rolf Benz oraz Team 7. W tym jednym dniu ten piękny salon wnętrzarski został zupełnie zdominowany przez nasze kuchenne rewolucje.

Na talerzach wylądowały zdrowe mięsa – cielęcina, ryby – halibut,a  do tego wszystko przygotowane zgodnie z metodą sous-vide – czyli w dosłwonym tłumaczeniu gotowania w próżni.  Przyznam się, szczerze że metoda robi rewolucję na rynku, ale ja dotąd nieszczególnie się nią interesowałam, aż do teraz.  Metoda ta całkowicie zawładneła moja świadomością, ma tyle zalet, że aż trudno je wszystkie wymienić: poczynając od absolutnie rewelacyjnego smaku potraw przez walory zdrowotne po funkcjonalność tego rozwiązania mogłabym tak wymieniać jeszcze sporo. Niestety ma też wadę: pożądna  maszynka do pakowanie próżniowego (niezwykle przydatna) + piekarnik z opcją gotowania Sous-vide to koszt około 25 000 zł, ale osobiście uważam, że warto. W przyszłości będą dążyć do tego, aby taki sprzęt mieć w domu.

Wracając do samego spotkania, oczywiście nie zabrakło zdrowych warzyw i owoców: fenkuł, szparagi, hiszpańskie pomarańcze, a na deser zdrowy mus z mrożonych owoców leśnych, w asyście syropu z agawy i jogurtu. Wiele gotowaliśmy, sporo jedliśmy, ale też rozmawialiśmy i muszę przyznać, że spotykam coraz więcej osób – Polaków, którzy dbają o to co jedzą, jak jedzą i naprawdę maluje się bardzo pozytywny trend ku zdrowotności. Myślę, że jesteśmy pod tym względem obecnie w czołówce państw Europy, a to bardzo dobry znak. My Polacy lubimy podglądać “Zachód” i kopiować. Co jednak jest w nas Polakach jest super, to, to że jak my w coś idziemy to całym sercem, ze zdwojoną siłą, z mega ambicją i zaangażowaniem, czego akurat “Zachód” może nam zadrościć, oby tak dalej.
PS. przy okazji dostałam know-how 🙂 na puree z fenkuła (koper włoski) z Vermuthem. Dotąd nie używałam alkoholu w kuchni, ale było pyszne, alkohol odparował z potrawy, a fenkuł ma same właściwości iście zdrowotne. Szukajcie przepisu na puree z fenkuła na blogu.

Tags: Miele, warsztaty

Tagi:

Miele, warsztaty

Udostępnij:

9 comments. Dodaj nowy

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nadchodzące

Brak warsztatów

Archiwum

  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele
  • Motywacja na życie

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

  • Curry

    10 lipca 2016

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Kategorie

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum wpisów

  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Necessary Always Enabled

Non-necessary