505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Wegetariańskie curry z batatami i jaglanką

Wegetariańskie curry z batatami i jaglanką

Obiad

Wegetariańskie curry z batatami i jaglanką

Element jaglanego oczyszczania

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza: 1 porcja
Kalorie: 507 kcal
Węglowodany: 73,7
Białko: 9
Tłuszcz: 21
Błonnik: 10

Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
Składniki:

100 g bataty
150 g zielona fasolka szparagowa
200 g świeży ananas
80 g cebula
1 ząbek czosnku
2 cm imbir
180 g mleczko kokosowe
200 g woda
100 g sucha kasza jaglana
2 łyżki curry
1 łyżeczka kurkumy
5 g oliwa
szczypta ostrej papryki
sól do smaku
natka pietruszki

Przygotowanie:

pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażamy około 3 minuty na oliwie z oliwek
dodajemy przyprawy i podsmażamy kolejne 30 sekund
wlewamy mleczko kokosowe oraz wodę
dodajemy obrane bataty i gotujemy 20 minut
dodajemy fasolkę szparagowa i gotujemy jeszcze 5 minut
na samym końcu dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i kaszę jaglaną
mieszamy 30 sekund
posypujemy natką pietruszki lub kolendrą

Wróć do planu diety

Tagi:

ananas, batat, cebula, fasolka szparagowa, kasza jaglana

Udostępnij:

Podobne przepisy

Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca

28 maja 2016Magdalena Piotrowska

Pita nadziewana jabłkiem w sosie jogurtowo-curry

14 kwietnia 2016gogler

Soczewica-kokos-curry

15 maja 2016Magdalena Piotrowska

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
Kasza jaglana ze szpinakiem i czosnkiem
Kasza jaglana ze szpinakiem i czosnkiem
Pita nadziewana jabłkiem w sosie jogurtowo-curry
Pita nadziewana jabłkiem w sosie jogurtowo-curry

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Necessary Always Enabled

Non-necessary