Wegetariańskie curry z batatami i jaglanką

Wegetariańskie curry z batatami i jaglanką
Element jaglanego oczyszczania
Wartość odżywcza: 1 porcja
Kalorie: 507 kcal
Węglowodany: 73,7
Białko: 9
Tłuszcz: 21
Błonnik: 10
100 g bataty
150 g zielona fasolka szparagowa
200 g świeży ananas
80 g cebula
1 ząbek czosnku
2 cm imbir
180 g mleczko kokosowe
200 g woda
100 g sucha kasza jaglana
2 łyżki curry
1 łyżeczka kurkumy
5 g oliwa
szczypta ostrej papryki
sól do smaku
natka pietruszki
pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażamy około 3 minuty na oliwie z oliwek
dodajemy przyprawy i podsmażamy kolejne 30 sekund
wlewamy mleczko kokosowe oraz wodę
dodajemy obrane bataty i gotujemy 20 minut
dodajemy fasolkę szparagowa i gotujemy jeszcze 5 minut
na samym końcu dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i kaszę jaglaną
mieszamy 30 sekund
posypujemy natką pietruszki lub kolendrą