505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Pudding jaglany z dynią

Pudding jaglany z dynią

Śniadanie, Szybkie i proste

Pudding jaglany z dynią

Element jaglanego oczyszczania. O mega właściwościach zdrowotnych dyni i kaszy chyba już nie muszę pisać. Dodam tylko, że dynia jest antyoksydantem i wpływa pozytywnie chyba na wszystko w naszym organizmie.

Wartość odżywcza:

(1 porcja)
Kaloryczność: 375 kcal
Węglowodany: 59 g
Białko: 8 g
Tłuszcz: 14 g
Błonnik: 7 g

Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
10 minut + pieczenie dyni
Składniki:
  • 50 g sucha kasza jaglana ( ok. 140 g ugotowanej kaszy)
  • 200 g dynia
  • 3 g masło klarowane
  • 50 ml mleczko kokosowe
  • 10 g syrop z agawy
  • 30 g  pomarańcza czyli 1/4 średniej pomarańczy (opcjonalnie)

Uwaga: jeśli jesteś na jaglanym oczyszczaniu, nie dodawaj pomarańczy, nie wolno ich jeść w trakcie     oczyszczania

Przygotowanie:

 

  • dynię przekrój pokrój kostkę, posmaruj masłem klarowanym i posyp delikatnie solą
  • piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C około 45 minut – 60 minut ( aż dynia będzie miękka)
  • kaszę jaglaną ugotuj wg przepisu https://podjadamnazdrowie.pl/gotowac-kasze-jaglana/
  • ciepłą kaszę, dynię i pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę
  • podawaj polane syropem z agawy

 

Tagi:

dynia, kasza jaglana, mleczko kokosowe, pomarańcza, syrop z agawy

Udostępnij:

Podobne przepisy

Pudding jaglano-bananowy z syropem daktylowym – mega prosty, mega szybki

17 maja 2016Magdalena Piotrowska

Owsianka z bananem i bakaliami

17 maja 2016Magdalena Piotrowska

Jaglanka-owsianka z figami i musem z mango

12 sierpnia 2016Magdalena Piotrowska

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
Naleśniki z mąki kasztanowej
Naleśniki z mąki kasztanowej

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Necessary Always Enabled

Non-necessary