Jaglany deser z czekoladą z karobu i bananów w asyście jogurtu i płatków owsianych

Jaglany deser z czekoladą z karobu i bananów w asyście jogurtu i płatków owsianych
Wartość odżywcza:
Kaloryczność: 435 kcal
Węglowodany: 81.5 g
Białko: 11.9 g
Tłuszcz: 7,3 g
Błonnik 5,8 g
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
Składniki:
45 g kasza jaglana sucha
20 g płatki owsiane górskie
100 g banan
50 g jogurt grecki
30 g jogurt naturalny
5 g karob
10 g miód lub syrop z agawy
Przygotowanie:
ugotuj kaszę jaglaną
płatki owsiane zalej gorącą wodą i odczekać 10 minut, aż zmiękną, odcedź
połowę z banana wraz z karobem i miodem zblenduj, a następnie podgrzej, tak aby uzyskać jednolitą masę, jeśli będzie za gęste, można dodać odrobinę wody
drugą część banana pokrój w kostkę.
Układaj warstwy: kasza jaglana, płatki owsiane, banan, jogurt, czekolada i znowu kasza jaglana..
Tagi:
banan, jogurt grecki, jogurt naturalny, karob, kasza jaglana, miód, płatki owsiane górskie


Komentarze: 2. Dodaj nowy