Błagam nie używajcie bułki tartej (zalicza się ją do grupy węglowodanowej) a panieruje się nią zwykle mięso, rybę itd. czyli białko. Węglowodany i białko trawią 2 różne enzymy, co powoduje, że organizm nie jest w stanie jednocześnie trawić i jedno i drugie, w konsekwencji dużo jedzenia nie zostaje całkowicie strawiona, a więc zalega i gnije w jelitach, stąd różne dolegliwości: wzdęcia, zgaga, brzydki zapach z ust, czy brzydki zapach potu.
Polecam zamiast panierki z bułki tartej używać:
Wszystkie produkty są neutralne, a więc obojętne, możemy je dowolnie łączyć z białkami i węglowodanami, jeśli oczywiście zwracacie uwagę na jedzenie zgodne z zasadami diety rozdzielnej.
Do środka kotletów mielonych zamiast bułki dodaj twarożek lub drobno startą marchewkę – oba produkty z grupy neutralnej.
1 komentarz. Dodaj nowy