505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Czym zastąpić?

Home Blog Czym zastąpić?

sos balsamiczny

25 czerwca 2016Czym zastąpić?sos balsamicznyMagdalena Piotrowska

Sos balsamiczny, który tak pięknie dekoruje nam sałatki, wygląda jak gęsta czekolada i jest słodziutki,  ma niestety w sobie sporo chemii, dlatego polecam autorski pomysł, na zastąpienie sosu balsamicznego syrop daktylowy ( gęsty i ma kolor balsamico) połącz z octem winnym (sugerowany) lub cytryną gęsty, kolor idealny, a przy tym bez chemii

jajka

25 czerwca 2016Czym zastąpić?jajkoMagdalena Piotrowska

Zmielone ziarna czarnuszki zmieszane z wodą dają kleistą substancję, którą można zastąpić jajka w potrawach wegańskich, czy daniach dla alergików.

parmezan

25 czerwca 2016Czym zastąpić?parmezanMagdalena Piotrowska

Jeżeli chcesz przybliżyć smak makaronu z cukinii do tradycyjnego spaghetti posyp wszystko zmiksowanymi na drobno orzechami makadamia. Dzięki temu uzyskasz posmak zbliżony do parmezanu.

żelatyna

25 czerwca 2016Czym zastąpić?agar-agar, żelatynaMagdalena Piotrowska

Żelatyna (to produkt pochodzenia zwierzęcego) – zamiast tego użyj agar-agar (proszek z alg morskich – rozpuszcza się go w zimnym płynie, podgrzewa do 60-80 stopni i studzi) środek wiążący pochodzenia roślinnego z mąki z ziaren chleba świętojańskiego (dostępny w sklepach ze zdrową żywnością).    

panierka (bułka tarta w kotletach mielonych)

25 czerwca 2016Czym zastąpić?bułka tarta, panierkaMagdalena Piotrowska

Błagam nie używajcie bułki tartej (zalicza się ją do grupy węglowodanowej) a panieruje się nią zwykle mięso, rybę itd. czyli białko. Węglowodany i białko trawią 2 różne enzymy, co powoduje, że organizm nie jest w stanie jednocześnie trawić i jedno i drugie, w konsekwencji dużo jedzenia nie zostaje całkowicie strawiona, a więc zalega i gnije…

Najnowsze wpisy

  • Ile jest coca-coli w jogurtach

    3 maja 2016

  • Jaglane oczyszczanie 7 dni

    19 kwietnia 2016

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Nadchodzące

Brak warsztatów

Archiwum

  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele
  • Motywacja na życie

Kategorie

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej
Polityka plików cookies

Necessary Always Enabled

Non-necessary