Sałatka z gorącym sosem orzechowym z chili
Sałatka z gorącym sosem orzechowym z chili
Wartość odżywcza:
(1 porcja)
Kaloryczność: 297 kcal
Węglowodany: 15 g
Białko: 11 g
Tłuszcz: 22 g
Błonnik: 6 g
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
Składniki:
Sos orzechowy z chili
(2 porcje)
- 20 ml ocet ryżowy
- 25 g masło orzechowe home made
- 12 ml sos sojowy ( najlepiej bez dodatku pszenicy)
- 15 g miód
- 1 łyżeczka chili suszone
Sałatka:
- 50 g sałata lodowa
- 50 g rukola
- 50 g avokado
- 100 g pomidorki koktajlowe
- 10 g orzeszki ziemne
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Sos:
- wszystkie składniki połącz razem i podgrzej, aż sos zgęstnieje
Sałatka:
- wszystkie składniki pokrój
- sos podgrzej i polej sałatkę
- posyp solą śródziemnomorską i świeżo zmielonym pieprzem
- posyp pokruszonymi orzeszkami ziemnymi