Serek kokosowy z bananami
Serek kokosowy z bananami
Pyszne połączenie białego sera i kokosa
Wartość odżywcza:
(1 porcja)
Kaloryczność: 424 kcal
Węglowodany: 32 g
Białko: 28 g
Tłuszcz: 21 g
Błonnik: 2 g
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
- 150 g twaróg biały chudy (polecam kozi, jest zdrowszy)
- 50 g mleczko kokosowe
- 15 g miód pszczeli
- 7 g wiórki kokosowe
- 5 g olej lniany
- 3 g płatki migdałów
Przygotowanie:
- wszystkie składniki z wyjątkiem płatków migdałowych i wiórków zmiksuj na delikatną, gładką masę
- wiórki podsmaż na patelni (uważaj, żeby się nie spaliły, bo będą gorzkie)
- dodaj wiórki (zostaw kilka do przystrojenia) i wymieszaj
- całość udekoruj płatkami migdałów i pozostałymi wiórkami
5 comments. Dodaj nowy