Raffaelo jaglane

Raffaelo jaglane
Element jaglanego oczyszczania
Kalorie: 443 kcal
Węglowodany: 55,6
Białko: 11,6
Tłuszcz: 18,8
Błonnik: 4,4
60 g sucha kasza jaglana
60 g banan
5 g masło migdałowe
35 ml mleczko kokosowe
14 g wiórki kokosowe
opcjonalnie syrop z agawy
do smaku 1 cm imbir
kaszę jaglaną gotujemy w wodzie w proporcji 1:2 (kasza:woda), dodajemy kilka kropli oleju koksowego lub oliwy i szczypta soli
dodajemy mleczko kokosowe gotujemy jeszcze przez 1 minutę
wiórki prażymy na suchej patelni, aż zbrązowieją
ostudzoną kaszę jaglaną miksujemy z bananem i masłem migdałowym
na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy
można dodać syrop z agawy (a po ukończeniu Jaglanego oczyszczania może to być również miód)
można odstawić na 1 godzinę do lodówki, ale ja lubię ciepłe
Porady
1. Masło migdałowe: robi się bardzo prosto, migdały blanszowane mielimy kilka razy blenderem dodajemy odrobinę soli morskiej lub himalajskiej i gotowe
2. Kasza jaglana: jeśli korzystacie z ugotowanej dzień wcześniej kaszy, to podgrzejcie j wcześniej dolewając na dno odrobinę wody i potem mleczko kokosowe
Tagi:
banan, kasza jaglana, masło migdałowe, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe