Pudding jaglany z dynią
Pudding jaglany z dynią
Element jaglanego oczyszczania. O mega właściwościach zdrowotnych dyni i kaszy chyba już nie muszę pisać. Dodam tylko, że dynia jest antyoksydantem i wpływa pozytywnie chyba na wszystko w naszym organizmie.
Wartość odżywcza:
(1 porcja)
Kaloryczność: 375 kcal
Węglowodany: 59 g
Białko: 8 g
Tłuszcz: 14 g
Błonnik: 7 g
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
10 minut + pieczenie dyni
Składniki:
- 50 g sucha kasza jaglana ( ok. 140 g ugotowanej kaszy)
- 200 g dynia
- 3 g masło klarowane
- 50 ml mleczko kokosowe
- 10 g syrop z agawy
- 30 g pomarańcza czyli 1/4 średniej pomarańczy (opcjonalnie)
Uwaga: jeśli jesteś na jaglanym oczyszczaniu, nie dodawaj pomarańczy, nie wolno ich jeść w trakcie oczyszczania
Przygotowanie:
- dynię przekrój pokrój kostkę, posmaruj masłem klarowanym i posyp delikatnie solą
- piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C około 45 minut – 60 minut ( aż dynia będzie miękka)
- kaszę jaglaną ugotuj wg przepisu https://podjadamnazdrowie.pl/gotowac-kasze-jaglana/
- ciepłą kaszę, dynię i pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę
- podawaj polane syropem z agawy
Tagi:
dynia, kasza jaglana, mleczko kokosowe, pomarańcza, syrop z agawy