505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Pilaw z selerem naciowym i morelami

Pilaw z selerem naciowym i morelami

Obiad

Pilaw z selerem naciowym i morelami

Element jaglanego oczyszczania

Wartość odżywcza:

Kaloryczność: 485 kcal
Węglowodany: 93 g
Białko: 10 g
Tłuszcz: 8 g
Błonnik: 9 g

Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
Składniki:

145 g ryż basmati razowy (wymiennie może być jaśminowy lub brązowy), jeśli ma to być element jaglanego oczyszczania to ryż musi być: brązowy, czrany lub czerwony – zakazany jest biały!
150 g cebula
300 g seler naciowy
50 g morele suszone ( teraz są świeże, będą cuuudowne tutaj, 150 g będzie ok)
20 g rodzynki
15 ml olej z pestek winogron
1 łyżeczka soli
¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

morele zalej wrzątkiem na 2 godziny, jeśli masz świeże, to tego nie robimy
cebulę posiekaj i podpiecz 2 minuty na oleju
seler naciowy pokrój na małe kawałki i podpiecz kolejne 2 minuty, na wolnym ogniu stale mieszając
dodaj ryż, wodę i przyprawy, gotować całość 15 minut, aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany
morele pokroić w paski, dodać wraz z rodzynkami i podgrzewać 3 minuty

Porady

W przypadku ryżu brązowego czas gotowania może się wydłużyć, należy sprawdzić czy ryż jest miękki i od tego uzależnić czas gotowania.

Tagi:

cebula, morele suszone, rodzynki, ryż basmati razowy, seler naciowy

Udostępnij:

Podobne przepisy

Pieczony łosoś w marynacie imbirowej z kalafiorem

15 maja 2016Magdalena Piotrowska

Kasza gryczana z warzywami i prażonym słonecznikiem

15 maja 2016Magdalena Piotrowska

Makaron shirataki (0 kcal) z wędzoną makrelą

2 lipca 2016Magdalena Piotrowska

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • Lipiec 2016
  • Czerwiec 2016
  • Maj 2016
  • Kwiecień 2016
Makaron shirataki (0 kcal) z wędzoną makrelą
Makaron shirataki (0 kcal) z wędzoną makrelą
Quinoa z pysznym pesto z owocami żurawiny
Quinoa z pysznym pesto z owocami żurawiny

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej