505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Pasta z czerwonej papryki i orzechów włoskich

Pasta z czerwonej papryki i orzechów włoskich

Pasta, Śniadanie

Pasta z czerwonej papryki i orzechów włoskich

Wartość odżywcza:
Ilość porcji:
Czas przygotowania:
Składniki:

1 czerwone papryki
20 g orzechów włoskich
sok z 1/3 cytryny (około 10 g)
10 g oliwy
5 g miód
0,5 papryczka chilli (bez pestek)
sól do smaku
pietruszka do przybrania

Przygotowanie:

Paprykę  pieczemy w piekarniku 200 st ok. 25 minut  skórka powinna być mocno przypieczona.
Upieczoną paprykę odstawiamy, aby przestygła.
Usuwamy skórę i gniazda nasienne. Wszystkie składniki pasty (za wyjątkiem soli i natki pietruszki) miksujemy na jednolity krem. Doprawiamy solą do smaku. Podajemy z natką pietruszki.

Tagi:

cytryna, miód, papryka czerwona

Udostępnij:

Podobne przepisy

Budyń ananasowy z kaszy jaglanej

19 maja 2016Magdalena Piotrowska

Raffaelo jaglane

15 maja 2016Magdalena Piotrowska

Pasta (mutabal) z pieczonej cukinii

2 lipca 2016Magdalena Piotrowska

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • Lipiec 2016
  • Czerwiec 2016
  • Maj 2016
  • Kwiecień 2016
Budyń ananasowy z kaszy jaglanej
Budyń ananasowy z kaszy jaglanej
Tymiankowy tost z miodem i kozim serem
Tymiankowy tost z miodem i kozim serem

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej