Owsianka-jaglanka
Owsianka-jaglanka
Nie mogłam się zdecydować to zrobiłam pół na pół i powstała nowa nazwa potrawy owsianka-jaglanka = zero marnotrawstwa w kuchni
Wartość odżywcza:
(1 porcja)
Kaloryczność: 500 kcal
Węglowodany: 59 g
Białko: 13 g
Tłuszcz: 24 g
Błonnik: 4 g
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki:
- 40 g płatki owsiane górskie
- 20 g sucha kasza jaglana ( 60 g ugotowana)
- 40 g mleczko kokosowe
- 120 g woda niegazowana
- 15 g uprażone migdały
- 7 g uprażony słonecznik
- 15 g miód
- 5 g pistacje
Przygotowanie:
- kaszę jaglaną gotujemy wcześniej, najlepiej aby ostygła, tak żeby była sypka
- płatki owsiane gotujemy z mleczkiem kokosowym, wodą i szczyptą soli
- ugotowaną owsianki posypujemy kaszą jaglaną i bakaliami dodajemy miód
Komentarze: 2. Dodaj nowy