505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Kokos-curry- tofu

Kokos-curry- tofu

Obiad

Kokos-curry- tofu

Wartość odżywcza:

Kaloryczność: 335 kcal
Węglowodany: 19 g
Tłuszcz: 19,8 g
Białko: 17,6 g
Błonnik: 7,9 g

Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
Składniki:

100 g tofu
80 g marchew
145 g cebula
320 g passata pomidorowa
100 ml mleczko kokosowe
2 ząbki czosnku
Imbir, tyle co czosnku
6 g wiórki kokosowe
5 g masło klarowane
1 łyżka przyprawy curry
1 łyżka sosu sojowy
1/3 łyżeczki chili

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w półtalarki, marchew w cienkie plastry i podsmaż na tłuszczu
Dodaj curry, imbir, czosnek przeciśnięty przez prasę i przełóż do garnka
Dodaj mleczko kokosowe, passatę pomidorową, sos sojowy i zagotuj.
Tofu pokrój w kostkę, dodaj do potrawy wraz z wiórkami kokosowymi i gotuj
wszystko jeszcze przez 4 minuty.

Tagi:

cebula, chili, czosnek, imbir, marchew, passata pomidorowa, tofu

Udostępnij:

Podobne przepisy

Chłodnik

30 maja 2016Magdalena Piotrowska

Quinoa z pesto bazyliowym i szparagami

17 maja 2016Magdalena Piotrowska

Zupa tajska z masłem orzechowym

30 maja 2016Magdalena Piotrowska

1 komentarz. Dodaj nowy

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • Lipiec 2016
  • Czerwiec 2016
  • Maj 2016
  • Kwiecień 2016
Zapiekanka z wołowiną, dynią i pieczarkami
Zapiekanka z wołowiną, dynią i pieczarkami
Kasza jaglana z pesto z rukoli
Kasza jaglana z pesto z rukoli

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej