Kokos-curry- tofu

Kokos-curry- tofu
Wartość odżywcza:
Kaloryczność: 335 kcal
Węglowodany: 19 g
Tłuszcz: 19,8 g
Białko: 17,6 g
Błonnik: 7,9 g
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
Składniki:
100 g tofu
80 g marchew
145 g cebula
320 g passata pomidorowa
100 ml mleczko kokosowe
2 ząbki czosnku
Imbir, tyle co czosnku
6 g wiórki kokosowe
5 g masło klarowane
1 łyżka przyprawy curry
1 łyżka sosu sojowy
1/3 łyżeczki chili
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w półtalarki, marchew w cienkie plastry i podsmaż na tłuszczu
Dodaj curry, imbir, czosnek przeciśnięty przez prasę i przełóż do garnka
Dodaj mleczko kokosowe, passatę pomidorową, sos sojowy i zagotuj.
Tofu pokrój w kostkę, dodaj do potrawy wraz z wiórkami kokosowymi i gotuj
wszystko jeszcze przez 4 minuty.
Tagi:
cebula, chili, czosnek, imbir, marchew, passata pomidorowa, tofu
1 komentarz. Dodaj nowy