Frittata z rukolą i porem
Frittata z rukolą i porem
Wartość odżywcza:
(1 porcja)
Kaloryczność: 420 kcal
Węglowodany: 22 g
Białko: 26 g
Tłuszcz: 26 g
Błonnik: 3 g
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
Składniki:
- 120 g jajko (1 jajko M)
- 35 g białko (białko z jednego jajka)
- 30 ml mleczko kokosowe
- 150 g por
- 1 ząbek czosnku
- 50 g rukola
- 150 g pomidorki koktajlowe
- 4 g olej kokosowy
- sól, pieprz
sos:
- 4 g oliwa
- 5 g ocet balsamiczny
- ½ łyżeczki estragon suszony
- 1 ząbek czosnku
- 5 g erytrol
Przygotowanie:
- jajka rozbij i zmieszaj z mleczkiem kokosowym
- na patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż por
- wlej rozbite jaja
- jak jajka się zetną, wyłóż na talerz, posyp rukolą i pomidorkami
- przygotuj sos: czosnek rozgnieć, wszystkie składniki zmiksuj razem
- polej sosem frittatę po warzywach