Deser z kaszy jaglanej i gorącej czekolady z karobu

Deser z kaszy jaglanej i gorącej czekolady z karobu
Wartość odżywcza:
(1 porcja)
Kaloryczność: 492 kcal
Węglowodany: 71 g
Białko: 12 g
Tłuszcz: 20 g
Błonnik: 12 g
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
20 miunt
Składniki:
- 60 g kasza jaglana
- 15 g karob
- 35 ml mleczko kokosowe
- 14 g migdały
- 8 g wiórki kokosowe
- 6 syrop klonowy
- 10 g rodzynki
- 30 g jagody
Przygotowanie:
- kaszę jaglaną ugotuj i odstaw do lekkiego ostygnięcia
- mleczko kokosowe, rodzynki zmiksuj z karobem na gładką masę
- całość układaj warstwami, posypując wiórkami, jagodami i polewając syropem klonowym
- udekoruj migdałami i jagodami
Tagi:
jagody, karob, kasza jaglana, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe