Deser jaglany ze słodką kruszonką z ciasteczek owsianych
Deser jaglany ze słodką kruszonką z ciasteczek owsianych
Pyszne, słodkie a zdrowe 🙂
Wartość odżywcza:
(1 porcja)
Kaloryczność: 413 kcal
Węglowodany: 55 g
Białko: 15 g
Tłuszcz: 13 g
Błonnik: 4 g
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki:
- 30 g kasza jaglana (suchej)
- 70 g maliny lub inne owoce
- 60 g jogurt grecki
- 5 g erytrol
- 22 ml mleczko kokosowe
- 12 g migdały
- szczypta kurkumy
Kruszonka:
- 20 g płatki owsiane górskie (suchej masy)
- 10 g miód
- 10 g rodzynki
Przygotowanie:
- kaszę jaglaną ugotuj, dodaj mleczko kokosowe, szczyptę kurkumy
- maliny, posyp erytrolem, podgrzej zmiksuj na mus
- kruszonka: płatki i rodzynki zmiksuj, dodaj miód i wymieszaj, tak żeby niektóre składniki zlepiły się w małe grudki
- układaj warstwy: kruszonka, kasza jaglana, jogurt, mus z malin, na koniec posyp kruszonką
Tagi:
erytrol, jogurt grecki, kasza jaglana, maliny, migdały, miód, mleczko kokosowe, płatki owsiane górskie, rodzynki
209 comments. Dodaj nowy