505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Przepisy

Home Przepis Czerwony ryż kokosowy z pieczonymi bananami

Czerwony ryż kokosowy z pieczonymi bananami

Śniadanie

Czerwony ryż kokosowy z pieczonymi bananami

Element jaglanego oczyszczania

Wartość odżywcza:

(1 porcja)
Kaloryczność: 434 kcal
Węglowodany: 71 g
Białko: 8 g
Tłuszcz: 14 g
Błonnik: 4 g

Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
Składniki:
  • 120 g czerwony ryż długoziarnisty  (może być czarny lub brązowy)
  • 80 g mleczko kokosowe
  • 20 g płatki migdałów
  • 200 g banan
  • kurkuma, gałka muszkatołowa, cynamon
  • sok z limonki
  • 10 g erytrol

 

Przygotowanie:
  • ryż ugotuj w wodzie, a następnbie kiedy będzie już miękki, dodaj mleczko kokosowe i gotuj jeszcze kilka chwil, do wchłonięcia (możesz dzień wcześniej jeśli wiesz, że rano nie zdążysz)
  • banany przekrój wzdłuż,  polej olejem kokosowym, skrop sokiem z limonki, posyp kurkumą, maleńką szczyptą gałki muszkatołowej i cynamonem najlepiej cejlońskim, całość posyp erytrolem lub innym naturalnym słodzikiem
  • wstaw do piekarnika na 180 st. C na około 10-15 minut, aż zbrązowieją
  • banany pokrój w kosteczkę układaj warstwami
  • całość posyp płatkami migdałów

Tagi:

banan, czerwony ryż, mleczko kokosowe, olej kokosowy, ryż

Udostępnij:

Podobne przepisy

Pita nadziewana jabłkiem w sosie jogurtowo-curry

14 kwietnia 2016gogler

Kasza jaglana z pieczonymi bananami

19 maja 2016Magdalena Piotrowska

Deser z kaszy jaglanej z musem z jagód

12 sierpnia 2016Magdalena Piotrowska

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Najnowsze wpisy

  • Jak PIĆ, żeby nie PRZYTYĆ…

    17 lipca 2016

    Porada tygodnia
  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele

    11 lipca 2016

    Archiwum warsztatow
  • Curry

    10 lipca 2016

    Co, na co, od natury

Tagi

ananas banan buraki cebula ciecierzyca cukinia czosnek daktyle dynia imbir jabłko jagody jajka jogurt grecki jogurt naturalny kalafior karob kasza jaglana makaron mango marchew migdały miód mleczko kokosowe olej kokosowy oliwa z oliwek owsianka papryka passata pomidorowa pistacje pomidorki koktajlowe por płatki owsiane górskie Quinoa rodzynki rukola sałata seler naciowy sos szpinak słonecznik tahini truskawki wiórki kokosowe woda kokosowa

Kategorie bloga

  • Porada tygodnia (5)
  • Czym zastąpić? (5)
  • Co, na co, od natury (5)
  • Plan diety (2)

Przepisy

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • Lipiec 2016
  • Czerwiec 2016
  • Maj 2016
  • Kwiecień 2016
Quinoa na słodko
Quinoa na słodko
Budyń ananasowy z kaszy jaglanej
Budyń ananasowy z kaszy jaglanej

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej