505-091-871
magda@podjadamnazdrowie.pl
Facebook
Instagram
Podjadam na zdrowie
  • Strona główna
  • O mnie
    • Rekomendacje
  • Warsztaty
  • Blog
    • Porada tygodnia
    • Plan diety
    • Co, na co, od natury
    • Motywacja
    • Testy produktów
    • Czym zastąpić?
  • Przepisy
  • Kontakt

Co, na co, od natury

Home Bez kategorii Orzechy brazylijskie, selen

Orzechy brazylijskie, selen

20 maja 2016Bez kategorii, Co, na co, od natury5 commentsgogler

Gwiazda wśród orzechów, zawierają potężne dawki selenu, a to właśnie ten pierwiastek odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu układu odpornościowego. Wystarczy jeden orzech dziennie, aby zapewnić sobie wystarczającą dawkę selenu.

Produkty bogate w selen to ponadto:

łosoś, jaja kurze całe, kasza gryczana, wątróbka, ryby, skorupiaki, czerwone mięso (baranina, wołowina, dziczyzna, mięso strusia), podroby, pieczywo pełnoziarniste, ryż brązowy, ser żółty, jaja, czosnek, cebula, kapusta, szparagi, pestki dyni i słonecznika, sól morska i kopalniana.

Tagi:

grypa, opryszczka, przeziębienie

Udostępnij:

5 comments. Dodaj nowy

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Najnowsze wpisy

  • Ile jest coca-coli w jogurtach

    3 maja 2016

  • Jaglane oczyszczanie 7 dni

    19 kwietnia 2016

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka
Hiszpański gulasz warzywny Obiad / Sos

Nadchodzące

Brak warsztatów

Archiwum

  • Warsztaty kulinarne z firmą Miele
  • Motywacja na życie

Kategorie

  • Śniadanie (47)
  • Obiad (37)
  • Kolacja (25)
  • Deser (18)
  • Przekąska (17)
  • Sałatka (16)
  • Dodatki do dań (12)
  • Szybkie i proste (8)
  • Koktajl (7)
  • Zupa (5)
  • Sos (5)
  • Pasta (4)
  • Przystawka (4)
  • Lody (2)
  • Musy (1)

Archiwum

  • Lipiec 2016
  • Czerwiec 2016
  • Maj 2016
  • Kwiecień 2016

O mnie

Założyłam ten blog by dzielić się z Wami moją pasją, do zdrowego stylu życia. Kiedyś byłam osobą, która żywiła się fast food-ami na zmianę z papierosami. Pewnego dnia przewartościowałam swój świat i dzisiaj efektem tego jest właśnie ten blog. Chcę zaszczepić w Was wolę walki, motywację i energię do czerpania z życia garściami, których kiedyś sama bardzo potrzebowałam.

Social media

Facebook
Instagram

Najnowsze przepisy

Pudding jaglany z dynią Śniadanie / Szybkie i proste
Sałatka z quinoa, grillowanymi warzywami i granatem Obiad / Sałatka
Sałatka z burakami i śledziem Obiad / Sałatka

Znajdz na stronie

Magdalena Piotrowska

magda@podjadamnazdrowie.pl

+48 505-091-871

Copyright © 2016 gogler.pl
UWAGA! Ta strona używa plików cookies. Akceptuję Czytaj więcej